Misi Ihsan adalah sebuah program realiti yang memaparkan usaha-usaha NGO melaksanakan projek kemanusiaan bagi membantu golongan kurang bernasib baik.

Menerusi program ini andan akan dapat mengikut gerak kerja dan liku-liku yang dilalui oleh sesebuah pasukan NGO untuk memastikan sesebuah projek terlaksana dengan jayanya.

Pastinya, pelbagai suka duka, konflik, drama dan air mata tercetus sepanjang misi, yang akhirnya akan membuahkan kepuasan melaksanakan sesuatu yang bermakna atas nama kemanusiaan.

Rabu 8.30 malam

Episod 1
Mengikuti NGO Yayasan Al-Khalifah fdengan projek bantuan kemanusiaan kepada orang asli di Ulu Tembeling

Yayasan Al-Khalifah enjalankan projek Jejak Nurani iaitu sebuah projek bantuan kemanusiaan kepada orang asli di Ulu Tembeling, Pahang dengan memberikan perkhidmatan kesihatan, keperluan harian dan paling penting menjalinkan hubungan akrab dengan orang asli tanpa sempadan dan batas warna kulit dan bangsa.

Bersama Encik Mohamad Azhar (Pengurus Pembangunan Program Yayasan Al-Khalifah)

Misi ihsan bersama Hospital Beyond Boundaries dalam usaha mereka mengendalikan klinik kesihatan di Phnom Penh .
Misi ihsan bersama Hospital Beyond Boundaries dalam usaha mereka mengendalikan klinik kesihatan di Phnom Penh .

Program ini mengikut mereka selama dua hari dalam misi mereka untuk membina sebuah klinik kesihatan untuk masyarakat disana. Dengan serba kekurangan pemberian dari pihak (HBB) memberi seribu makna kepada penduduk setempat untuk melangsungkan kehidupan.

Bersama Ameera Syafiqa , Izza Arsyika , Muhamad Akmal

bersama MYHARAPAN bersama 7 remaja di pusat Dragon Mauy Thai.
Bersama MYHARAPAN di pusat Dragon Mauy Thai

Remaja ini mempunyai latar belakang yang bermasalah dan dipertemukan di dragon mauy thai bagi melatih sahsiah dan peribadi yang berguna bagi setiap mereka. Diberi tempat untuk berdikari bukan mudah bagi mereka menyuaikan diri bersama orang tak dikenali. Dilatih diajar untuk menghormati orang lain itu yang diterapkan oleh setiap untuk berubah.

Bersama Vickneswaran Tan, Prabagaran Munusamy, Rubbanraj Thanimalai, Muhammad ilyia, Amir akid marwilis, Mohammad Raziman Hamsa, Awangku Abdul Rahman

misi-ihsan-1

Program Misi Ihsan ini dibawakan oleh
logo_cosmoderm